Азотни бустери - 6 причини за тяхното използване

Публикувано от Лидия Костова 19/10/2011 1 Коментари Фитнес добавки,

Вие работите усилено във фитнеса, бутате все по-голяма тежест всяка седмица, и сте сигурни, че получавате  подходящ протеинов шейк преди и след тренировка, както и  давате достатъчно време на тялото Ви да се възстанови, за да се завръщате в залата все по-силни.

Но има ли нещо друго, което бихте могли да направите, за да  вдигнете напредъка си още едно ниво? След като сте придобили основите и имате твърдо разбиране за това, което трябва да се прави във фитнеса, тогава е време да разгледаме някои от допълнителните неща, които може да направите за да постигнете своите върхове.

азотни бустери


Един от тези фактори, които могат да послужат за тази цел са Азотните бустери. Какво е Азотен бустер и как ще ви помогне? Нека разгледаме отблизо тази хранителна добавка и да видим какво може да предложи.

 

1. По-добро възстановяване


Първият начин, по който азотните бустери могат да ви помогнат е, ако след тежка тренировка, на другият ден се чувсвате преуморен и имате нужда от няколко дни за да се възстановите и за да имате желание да тренирате отново.  Азотният бустер може да съкрати значително време за възстановяване!

Когато се възстановите по-бързо между тренировъчните сесии, това означава по-чести тренировки с тежести, което води до по-добри резултати. Не забравяйте обаче, че по-честото  вдигане на тежести без пълно възстановяване довежда до претрениране и слаби резултати, което показва колко е важно възстановяването. Ако се надявате да тренирате по-често, помислете по този въпрос.

 

 

 

2. Намалено ниво на умора при тренировка с голям брой повторения


Друго нещо,  с което ще ви помогне азотният оксид е умората.Ако се усещате уморен преди да отидете на тренировка,  това е добавка, която може да помогне.

Често, тази умора се усеща като парене в мускулите и ви кара да преустановите тренировката. Ако се опитвате да трениране с по-голям брой повторения , напеример  8-12 - това натрупване на умора, може да бъде изключително ограничаващо вашият прогрес. С азотният бустер получавате повече кислород към тъканите, като по този начин се намалява количеството на млечна киселина, която е главният причинител на умората.

 

 

3. Подобряването на издръжливостта


Ако тренирате за издръжливост, азотният оксид също може да ви е от полза. Често се смята, че тази добавка е за да дава повече сила на спортистите, но това не е напълно вярно. Тъй като издръжливостта също  силно зависи от количеството на кислород в мускулните тъкани, притока на кръв, който доставят бустерите ще ви помогне да тренирате по-дълго без да се изморите.

азотен оксид

 

 

4. Повишена енергия


Друго важно косвено въздействие на азотният  оксид  е, че притока на кръв, ви дава възможност за по-добър баланс на температурата в тялото.

Когато телесната температура се повиши значително, по време на тренировка, тялото ще се опита да се охлади  така че да не се получи прегряване. С добър приток на кръв  този процес е по-лесен, така че по-малко енергия ще бъде насочена към постигане на тази цел, оставяйки повече енергия, за да завършите тренировката.

 

 

5. Изгаряне на ненужните мазнини


Тези от вас,  които искат да изгарят мазнините в тялото, могат да имат леко предимство при използването на бустери, тъй като той спомага за използване на наличната глюкоза в организма и след това изгарянето на мастните тъкани.

 

 

6. Повишено мускулно напомпване


Последната полза от използването на азотен оксид е голямото напомпване на мускулите след тренировка. Кой не обича усещането на стегнати плътни мускули, след като току-що сте напомпали до пръсване бицепсите и трицепситe? Когато сте приели азотен оксид, чувството на напомпване ще е много по-изразено и много по-дълго.

 

 

 

1 Коментари

Иван Стоименов:
16/11/2012, 05:50:08 PM
Отговор

Кои ли вече неизползва химия ? Дори аз Използвам пак за другите xD :biggrin:

Напишете вашия коментар