Намаляване на целулита с антицелулитен масажор

Публикувано от Лидия Костова 09/11/2016 0 Коментари Здраве и красота,

Какво представлява целулита

Много често обсъждана тема е тази за целулита, но малко хора са наясно какво всъщност представлява той.

По същество целулитът се приема като медицински термин, с който се означава остро възпаление на съединителната тъкан на кожата.

Освен това възпалително заболяване  на кожата, терминът целулит се използва и за състояние на кожата, при което тя прилича на портокалова кора. Кожата изглежда така, защото мастните клетки намиращи се в слоя под кожата, по някаква причина са се уголемили, а между тях има задържана вода.

Когато Вие пълнеете, мастните клетки се изпълват с мастни капки, а това увеличава обема им. Така силно уголемените мастни клетки избутват кожата нагоре, докато снопчетата колаген и еластин на хиподермата(подкожният слой), дърпат кожната повърхност надолу.

 Това е причината кожата да изглежда като портокалова кора. В по-голяма дълбочина, в хиподермата има задържани течности. Там кръвообръщението е силно нарушено, с лош лимфен дренаж.

В следствие на това се формира допълнително съединителна тъкан между мастните клетки, а целулита постепенно се превръща във фиброзен и болезнен.

Той не се повлиява от диети и спорт, а обмяната в тези части е силно понижена.

Целулита има три степени.

 При първа степен целулита все още не се вижда на повърхността на кожата, но в подкожната тъкан вече са налице изменения, като забавена обмяна, лошо оросяване и задържане на течности в тъканта.

При втората степен кожата в засегнатата област е с блед вид и не е еластична.

Третата степен е когато целулита вече е видим.

Как се получава целулита

Вашето тяло непрекъснато се храни, обновява и изхвърля ненужното. Един своеобразен филтър в човешкия организъм е черния дроб. През този орган преминава всичко – онова с което се храните, което пиете, което вдишвате.

 Понякога идва момент, в който черния дроб се претоварва и всички отпадъци, които не е могъл да пречисти попадат обратно в лимфата. Така постепенно тя се задръства и отлага всички тези токсини в мастните клетки.

По този начин те се трансформират в склад, който е пълен с натрупани вредни отпадъци, мазнини и течност.

Краен резултат от всичко това е образуването на целулит, придружен от всички неприятни и грозни състояния като отпусната кожа с нездрав цвят, деформация на фигурата и в крайна сметка понижено самочувствие.

 Повечето хора с целулит започват борба с него, с помощта на диети, спорт, мазила. Много често обаче всичко това просто не помага.

Целулита идва заедно с локализирано уголемени и възпалени мастни клетки, забавен метаболизъм, препълване с отпадъчни продукти и токсини, задържане на вода, намален синтез на колаген, лошо оросяване и суха кожа.

 

Кой страда от целулит и как да се борим с него
 

Целулитът е присъщ главно на жените, особено на тези над 30 годишна възраст. Напоследък обаче има и мъже, които страдат от целулит.

 Грешно е да се смята, че само пълните хора имат целулит. Това неприятно състояние се среща често и при слаби хора. При всички положения обаче, това неприятно състояние деформира фигурата и силно понижава самочувствието.

 Всъщност за целулита няма магическо хапче или кремче, но има някои неща, които могат да помогнат да се отървете от него. Балансираната диета, богата на пресни плодове и зеленчуци е много важна, заедно с гимнастиката.

Те обаче не са достатъчни.

Напоследък все повече се търсят антицелулитни масажори, които увеличават циркулацията на лимфата и влияят благотворно върху съединителната тъкан.

Защо да си закупим антицелулитен масажор

На първо място с негова помощ можете да масажирате цялото тяло – седалището, бедрата, ръцете и корема. Това ще стимулира кръвообращението, а това от своя страна ще засили обмяната на веществата.

 Този масажор може напълно да замени сложните и скъпи антицелулитни процедури, които се предлагат в козметичните салони.

Тоест, Вие ще спестите пари, но ще получите ефективен антицелулитен масаж в домашни условия.

Можете да използвате масажора всеки ден, до постигането на перфектно стегната кожа.

Ние Ви посочихме спазването на диети и гимнастиката, като средство за борба с целулита, но антицелулитния масаж е най-ефективния начин да се отървете завинаги от портокаловата кожа.

 Масажът сам по себе си стимулира и подобрява кръвообращението в зоните под кожата, което е най-големият враг на целулита.

Използвайки антицелулитен масажор, Вие ще сте в състояние да третирате всички части от тялото си, в които има подобен проблем. Дори да пътувате някъде, тези масажори са толкова компактни, че можете да ги вземете със себе си навсякъде.

Добре е всяка една жена да си набави такъв масажор – дори ако никога не сте имали целулит. Всекидневния или честия масаж може да предпази от неговата поява и ще направи кожата Ви още по-еластична, стегната и блестяща.

Ако нямате целулит, можете да използвате масажора няколко пъти в седмицата, но ако той е вече факт, трябва да се масажирате всеки ден.

 Разбира се, не трябва да очаквате мигновени резултати.

 Изисква се търпение и постоянство, както с всяко друго нещо. Постепенно подкожната циркулация ще се подобри, а Вие ще се отървете от натрупаните токсини.

Правете масаж всеки ден, в комбинация с диета и подходящи упражнения.

Също много ефикасно е използването на антицелулитни гелове и кремове.

С помощта на масажора ефектът от всичко това ще се увеличи. Третирането на портокаловата кожа с помощта на масаж е най-ефективния метод за справяне с  целулита. А ако си набавите и масажор става и най-достъпният.

 Когато избирате, се стремете масажора да е качествен, дори цената му да е малко по-висока. Много е важно качеството, защото това е средство за масаж на кожата, която е чувствителна и лесно ранима.

Защо антицелулитните кремове и гелове са по-ефективни с  използването на масажор?

 Защото посредством масажа те успяват да проникнат добре през епидермиса и да окажат влияние  на мастната клетка, като я освободят от съдържание.

 При нас можете да намерите качествени антицелулитни масажори на достъпна цена.

Един от тях е уреда на Меdisаnа - АС 850. Предлага се на цена 73 лева и е сертифициран за качество. Действа с три двойни масажни ролки за добри резултати.

Ако статията Ви е харесала, моля споделяте я с Вашите приятели, за да научат повече хора за ефекта от антицелулитните масажори.