Алое Вера - произход, цена и продукти

Публикувано от Лидия Костова 23/10/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Алое вера - здраве от природата


Алое Вера, известно също като истинско алое или лекарствен продукт алое, е вид  сочен растителен вид Алое, който се смята, че произхожда от  Судан . Алое вера расте в сух климат и е широко разпространен в Африка, Индия, Непал и други безводни области.

Алое Вера цена

По-ниските листа на растението се използват за медицински цели. Полученият гел от Алое Вера може да се прилага върху засегната област на кожата.

Листото на Алое Вера се състой от четири слоя:


  • външния защитен слой;

  • слой от горчива течност, която помага в защитата на растението срещу животни

  • вътрешната част на листото, която е нарязана и се използва за да се направи гел от Алое Вера

  • вътрешен гел, съдържа 8 незаменими аминокиселини, от които човешкото тяло се нуждае, но не може да произвежда.

  •  

Алое Вера ефекти


Екстракт от Алое Вера може да бъде полезен при лечението на рани и изгаряния, леки инфекции на кожата, мастнит кисти, диабет и повишаване на липидите в кръвта при хората. Сок от Алое Вера  се използва за консумация и облекчаване на храносмилателни проблеми като киселини и синдром на дразнимото черво, въпреки че Алое Вера носи значителен потенциал да бъде  токсичен, когато се приема орално. Обща практика за козметичните компании е да добавят сок или други производни от Алое вера, в продукти като грим, тъкани, овлажнители, сапуни, крем за бръснене, шампоани и други.

Тези от Вас, които предпочитат натурални продукти могат да използват Алое Вера. Растението се използва също и за успокоение на кожата и поддържане на кожата влажна, за да помогне да се избегне беленето на кожата и скалпа в студено и сухо време. Алое вера също могат да бъдат използвани като овлажнител за мазна кожа.

 

Алое Вера продукти


Алое вера се предлага във формата на капсули алое, меки гелчета, както и течно алое.

 

Напишете вашия коментар