Алое вера - чудотворният лек от природата

Публикувано от Лидия Костова 05/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Алоето – синоним на “растение чудо“


Алоето е чудно растение, което е познато на човечеството от хилядолетия. Можете да намерите повече от 200 негови разновидности, но най-известната е Алое вера. Смята се, че притежава  чудодейните  способности, да помага при  почти всички болестни състояния, свързани  с човешкото здраве. Поради тази причина то е наричано по разнообразни начини - „растението - чудо“, „мълчаливият лечител“ и „лек от природата“. 

Как да го познаете? Алое верата има дълги и заострени месести листа, които съдържат гелоподобно вещество. То представлява основна съставка,  в много продукти  в козметиката, като лосиони за тяло, овлажняващи гелове, кремове за лице.От листата на растението се добива и сокът от алое вера, който е горчив на вкус,но пък е  ароматен и помага при проблеми с храносмилателната система.

 

алое вера


Какво съдържа Алое вера?


Този лек от природата, съдържа огромни  количества витамини, минерали, ензими, аминокиселини, естествени захари, както и вещества, които притежават силни  антибактериални  и противовъзпалителни свойства. Още по – конкретно, Алое вера съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина.

Източникът на полезните му свойства са листата, които „захранват” и цялото растение. Интересен е факта, че ако откъснете Алое вера от почвата,  то може да живее няколко месеца благодарение на листата си,тъй като те изпълняват функцията на  резервоар за хранителни вещества.

 

Какви са полезните свойства на Алоето?


Проучванията показват, че Алое вера  ускорява възстановителния процес особено при изгаряния, включително и тези от радиация. Много често, билката се използва  от дерматолозите, за да помогне на кожата да заздравее по – бързо,  след процедура дермабразио, при която се премахват белези.

И не само това! Алое помага   за успокояване на раздразнената кожа, при изгаряния и ухапвания от насекоми, а също така хидратира и омекотява кожата. Приемано вътрешно, Алоето помага за проблеми с лениви черва, запек и други чревни проблеми.облекчава сърбежи и раздразнена кожаубива гъбички и бактерииподобрява ефективността на слънцезащитните лосиони.

Учените предполагат, че лечебните свойства на  Алоето,  могат да бъдат използвани и в борбата срещу някои видове рак, артрит, диабет  и псориазис. Растението се отглежда много лесно, затова можете да помислите за  развъждането му в домашни условия. И не само заради лечебните му свойства, а защото е много красиво растение.

При разрязване на месестите му листа може да бъде прилагано направо върху раздразнена или изгорена кожа.   Трябва да знаете обаче, че соковете от Алое могат да  се консумират само след определена обработка в лаборатории.

Ежедневният прием на гел или сок от Алое вера, или комбинация от двата, ще поддържа вашият тонус, и  ще Ви предпазва от вирусни инфекции. Благодарение на продуктите на Алоето, можете да си набавите  дневната доза необходими витамини и минерали. Редовното приемане на соковете или геловете от Алое вера, стимулира и  укрепва имунната Ви система, като значително повишава  съпротивителните  сили на организма Ви.

Сокът от алое вера, притежава уникалната способност да  увеличава белите кръвни телца с до 16 %, благодарение на което усилва имунитета. Алое вера и е много мощен антиоксидант, който  намалява нитратите в организма с 12%. Растението  подобрява  метаболизма, което със сигурност ще Ви бъде от полза, ако се борите с излишните килограми. Освен това, Алое поддържа  здрава храносмилателната система, и осигурява  нормалното функциониране на мускулите и ставите.

Алое вера притежава и  силно противовъзпалително и антиалергично действие. А съдържащите се в това чудотворно растение антиоксиданти, забавят стареенето на клетките и предотвратяват образуването на тумори, кисти и сраствания. Алое вера съдържа в състава си и съединението  кератин, което подобрява еластичността на кръвоносните съдове.

Не бива да отлагате започването на прием на Алое вера, за тогава когато здравословните проблеми са вече на лице!. Ежедневната консумация на гел или сок от Алое вера, не само ще  поддържа тонуса Ви и ще Ви  предпазва от вирусни инфекции, а и ще  укрепва имунната система. Точно това е което Ви е нужно, в сезона на настинките и грипа.

 

 

Напишете вашия коментар