Алфа липоева киселина и синдром на хронична умора

Публикувано от Лидия Костова 21/03/2012 0 Коментари Здраве и красота,

Синдромът на хронична умора е реално и сериозно болестно състояние, въпреки че не се диагностицира лесно. Състоянието варира при различните индивиди, а лечението може да се различават в зависимост от симптомите. Алфа-липоевата киселина е естествено вещество, което може да се приема като добавка и може да бъде полезно за хора с хронична умора. Преди да използвате алфа-липоева киселина, говорете с лекаря си дали това е безопасно за вас.

синдром на хронична умора

 

Алфа липоева киселина


Човешкото тяло по естествен път създава антиоксидант, известен като алфа липоева киселина, която може да бъде намерена във всяка клетка. Това вещество помага за превръщане на глюкозата в енергия. Антиоксидантите предпазват клетките от щети, причинени от свободните радикали, които представляват отпадъчни продукти, които могат да увредят много органи. Алфа липоевата киселина, също така известна като ALA, да не се бърка с алфа-линоленова киселина, която използва същото съкращение. Липоевата киселина е както водно, така и мастно-разтворима, което означава, че може да работи в целия организъм и може да се съхранява в телесните тъкани. Въпреки, че тялото си създава ALA, тя също може да се намери в червеното месо, месо от карантия и др.

 

Синдром на хроничната умора


Центровете за контрол на заболяванията и превенция, описват синдрома на хроничната умора като физическо разстройство, което е маркирано със силна умора, която не намалява с почивка в леглото и се влошава при умствено или физическо натоварване. Синдром на хроничната умора, известен също като СХУ, могже да включва чувство на слабост, мускулни болки и проблеми с концентрацията и безсъние със симптоми с продължителност от най-малко шест месеца. Няма установени симптоми и тестове, които могат да диагностицират СХУ. Други заболявания трябва да се изключат като възможни, преди да се постави диагноза от СХУ. Ако смятате, че имате СХУ, вижте се с Вашия лекар за преглед и диагностика.

 

 

 

Ефект на алфа-липоевата киселина при синдром на хронична умора


Въпреки че не са установени точните причини за СХУ, се смята, че оксидативният стрес играе роля в развитието на болестта. ALA помага за смекчаване на оксидативния стрес и увреждането на клетките, които могат да помогнат да се облекчат симптомите на СХУ.

Съображения

Въпреки че тялото по естествен път създава ALA, тя все още има потенциал да взаимодейства с лекарства, когато се приема допълнително. Лицата, приемащи инсулин или други лекарства за висока кръвна захар трябва да се посъветват с лекар преди да използвате алфа-липоева киселина, тъй като тя може да взаимодейства с тези лекарства и да предизвика хипогликемия. ALA може да намали хормона на щитовидната жлеза, така че хората използващи медикаментите за щитовидната жлеза трябва да се консултират със своя лекар, за да разберат дали ALA е безопасна за употреба.

 

Напишете вашия коментар