90-дневна диета - какво наистина трябва да знаем

Публикувано от Лидия Костова 16/09/2020 0 Коментари Диети,

Все по-голяма част от обществото се решава да спазва строги диети. Причините за това са винаги различни в зависимост от ситуацията.

Понякога, стартът на нова диета се оправдава с това, че „налял/а съм много в бедра“, а в други случаи нещата просто опират до „абе, аз защо не се пробвам“. Най-често, обаче, резултатът, който се цели, не се познава от хората, които спазват диетата.

Много е важно да познаваме самата диета, а заедно с това и нещата, които тя ще ни даде. Какво имаме предвид с това?

Какво означава да познаваш диетата

В някои ситуации спазването на някакъв хранителен режим е нещо, което се възприема като лекарство за организма. Много е важно, обаче, да знаем какви лекарства приемаме, нали?

Нито един човек не пие някакви медикаменти без реално да знае за какво се разказва в листовката. Именно заради това преди да започнете да спазвате каквато и да е диета е добре да прочетете нейните плюсове, нейните минуси, нейните евентуални странични ефекти, които би могло да има.

Всъщност, добре е да знаете нейните тайни, а те най-добре се разбират от отзивите на хората, които вече са я спазвали. Ето защо едно от най-мъдрите неща, които бихте могли да направите, е да се допитате до различни мнения и на база тях да направите своя извод.

Е, ще чуете всевъзможни неща като „да, перфектно, хареса ми“ или „мале, виж какъв ефект има“. Възможно е до ушите ви да стигнат и неща като „ооо, не, никога не се подлагай на това“ или „абсурд, ти трябва да или много луд, или да ти е много скучно“!

Каквото и да чуете или прочетете по сайтове като FitnesHrani.com, друг добър метод за проверка на това дали тази диета ще подейства при вас е просто да се впуснете в приключението и да разберете резултата. В настоящото четиво ще ви покажем една от най-известните диети, позната на човечеството сигурно още от негово зараждане.

Представяме ви 90-дневната диета

Е, няма как да не се усетите за какъв период от време става дума, нали? Този вид ограничение продължава цели три месеца и е може би един от най-изпробваните методи за редуциране на излишните килограми и подобряване на цялостната физика на тялото.

В нейната основа стоят вашата воля, вашето постоянство и най-вече желанието ви реално да постигнете нещо. Хубаво е храненията да се разделят на четири основни дневни цикъла, което на по-прост език означава, че вие трябва да се храните разделно.

Първи ден

Този ден е протеиновият ви ден. Той е най-богат на хранителна тъкан и като цяло е най-хранителният от всички.

През този ден вие едва ли ще почувствате някакво чувство на глад поради способностите на протеина да поддържа стомахът пълен. Протеинът е и изключително засищащ що се отнася до това, че влиза в полза на това тялото да създава и заздравява мускулната тъкан.

Реално докато този процес протича вие едновременно изразходвате калории и карате тялото си да редуцира излишни килограми. Какво се случва, обаче, в останалите дни?

Втори ден

Вторият ден е посветен на сложните въглехидрати. Тук в списъка с храни влизат бобови растения, зърнени храни и кореноплодни растения и зеленчуци.

Повечето хора като чуят думата „въглехидрат“ и си мислят автоматично за шоколад. Прекрасно е човек да си хапне малко шоколадче след вечеря, но заради това сте на диета, така че по-добре спрете.

Трети ден

Денят на простите въглехидрати. Днес вече може да сте господар на захарните изделия, на тортите, на сладолед, шоколад.

Най-важното тук е да спазите изискването да не добавяте яйца или мляко.

Четвърти ден

Витаминозният ден е едно от най-сложните неща. Защо, обаче, повечето хора се плашат от него?

Това е така, защото през този ден вие можете да приемате само и единствено плодове, ядки, семена и евентуално зеленчуци. Т.е. нямаме нищо кой знае колко засищащо.

Важно е да знаете, че денят ви за разтоварване е на всеки 29 дни, т.е. имате общо 3 такива дни. Можете да се храните само между 12 на обяд и 20 часа вечер.

През останалото време пийте вода, тренирайте и се радвайте на здравето си и следете статиите на FitnesHrani.com.

Напишете вашия коментар