7 причини поради които не отслабвате

Публикувано от Лидия Костова 16/08/2011 0 Коментари Фитнес,

Може да правите  малки грешки, които да ви пречат да намалите теглото си без дори да осъзнавате.

Били ли сте на диета,  мислейки  че правите всичко правилно, но в края на седмицата разберете, че въпреки всичките ви усилия, кантара не е помръднал? Няма по-разочароващо чувство от това.


отслабване

 Седем причини, поради които не можете да отслабнете

Защо не отслабваме?

Да погледнем тези седем фактора  и дали ще се разпознаете в някои от тях. Ако това  е така, не се паникьосвайте, просто коригирайте действията си и продължете напред.

 1. Гладувате, за да компенсирате по-късно

Често  хората си мислят, че с лека закуска и обяд те ще си направят услуга, тъй като техния общ дневен калориен прием ще бъде по- нисък.

Макар да е вярно, че консумирате по-малко калории през деня,  този подход  ще ви доведе само до неудържим нощен гуляй.  Вместо това, разпределете калорийният прием през целия ден. Не се опитвайте да гладувате от сутринта!
Закуската трябва да ви е  най-голямото  хранене за деня, тъй като ще имате много време, да използвате енергията, която сте консумирали в  това ядене.  Ако планирате късно хапване, нека бъде около 100-200 калории .

2. Ядете на крак!

ядене

Вие ядете на гишето, ядете над мивката; ядете в спалнята и ако сте като повечето заети хора, вие вероятно  се храните в колата.  Проблемът с този начин на хранене е, че   много по-трудно се проследява количеството, което  наистина се яде.

Изберете едно място в дома си за ядене и  яжте там и само там (това вероятно ще бъде масата).  Това ще ви принуди да обърнете повече внимание на това, което ви се яде и ще ви попречи да ядете по причини, различни от глада!

3. Не приемате достатъчно протеин

протеин

Протеинът е от съществено значение за правилното функциониране на организма.  Вие вероятно вече разбирате това и знаете, че трябва да има съществено място в диетата ви.  Това, което някои хора забравят  обаче  е, че консумирането на малко по-повече протеин  може действително да ви помогне в борбата с  теглото. Това е така, тъй като тялото ви се нуждае от малко повече енергия, когато преработва протеина .

4. Вие се страхувате от мазнините

Дори имате фобия?  Това е доста често срещано нещо.  Когато някой каже, храни с високо съдържание на мазнини, ние често си мислим за  чипс, шоколад, сладолед и други закуски и  тем подобни.

Вие трябва да промените това мислене и по-скоро да гледате на храните с високо съдържание на мазнини на неща като ядките, зехтина, авокадото и мазните риби.

Вашата диета трябва да съдържа мазнини, не само за да  поддържате здрава кожата,  косата и нормалните функции на тялото ви, но  и защото те  дават  усещане за ситост, по-дълъг период от време.  Да останеш сит  означава  да ядеш по-малко в   по-късно етап, по-малко консумирани калории - по-голяма загуба на тегло за вас!  Мазнините не са зло!

5. Не може  да си спомните какво сте яли

Подобно на концепцията за яденето прав,  забравянето какво сте яли през деня също може да ви отдалечи от мечтаната фигура. Освен това, често хората не "помнят"  калориите, които са  консумирали с напитката си в този ден .... Често те могат да достигнат до 400 калории!

6. Нямате режим на хранене

Общо казано, повечето хора се справят по-добре с диетите, когато  имат определен график, който да спазват.  Това означава да планираме по кое време на деня да ядем и по колко.  Ако можете да направите това и същевременно   да проследите калориите в храната ви която консумирате –диетата ще ви се стори като детска игра!

Можете просто да коригирате количеството на базата на реално постигнатите резултати, които виждате.  Ако губите тегло чудесно, ако не - трябва да намалите  калорийния прием.

7. Асоциирате яденето с друга активност

Това  може би е най-големият проблем, които хората имат.  Не само ,че водим заседнал начин на живот, но често тези заседнали дейности са съчетани с времето ни за хранене.   Любимото  шоу върви с любимата храна.

Разрушаването на тази връзка е много труден процес, след като веднъж  вече имаме изграден навик .  За някои хора това е  телевизията, сърфиране в Интернет или четенето на книга.  Каквото и да обичате да правите, ако го свързвате с храна докато го правите, вие сте в голяма  опасност.  Това е още една причина, поради която е добре да имате една определена зона за хранене (за предпочитане не дивана) и да се придържайте към нея.

Сега вече може наистина да започнете да отслабвате разумно и точно!

Напишете вашия коментар