5 причини поради които Ви е нужен протеин на прах

Публикувано от Лидия Костова 01/02/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Изобилието от хранителни добавки е безкрайно. Има хиляди продукти, за които всички твърдят, че ще Ви помогнат да успеете, но дори и всеки от тези продукти наистина да може да Ви помогне да постигнете целите си, първоначалната Ви покупка на хранителна добавка, трябва  бъде висококачествен протеин на прах.

Дори и да не тренирате  редовно, използването на протеинова добавка  ще Ви помогне. Въпреки че продуктът "протеин на прах" може и да няма прекрасен вкус, индустрията за хранителни добавки днес създава продукти, които имат вкус точно толкова добър, колкото и ваниловият млечен шейк от местната закусвалня за бургери. Така че, не се притеснявайте да го пробвате. В тази статия ще разгледаме пет причини, поради които е добре да включите протеинова добавка в диетата си:

5 причини за нужда от протеин

 

 

1. Протеин на прах може да Ви помогне за предотвратяване на загубата на мускулна маса


Всеки ден, независимо дали тренирате или не, е задължително да приемате определено количество протеин.Този протеин зарежда тялото Ви с различни аминокиселини, всяка от които има конкретна цел, която трябва да бъде изпълнена, за да се поддържа добро здраве. Една от най-важните сред тези цели е поддържането и изграждането на нова мускулна маса.Ако не си осигурите приемането на протеин, процесът по поддържането на здрава мускулатура ще се провали.

Също така, протеинът помага за поддържане на азотния баланс. Този процес гарантира, че няма да изгубите мускулна тъкан. Ако започвате диета за загуба на мазнини, нуждата Ви от протеини се повишава, защото премахвате от менюто си храните с  високо съдържание на въглехидрати,  като хляба, макаронените изделия и ориза. А в случай че не ядете много месо, млечни продукти или риба, протеинът на прах е просто задължителен.

 

 

 

2. Протеинът на прах може да Ви помогне за възстановяване след тежка тренировка


Многобройни проучвания показват, че протеиновия синтез се ускорява, когато  приемате  протеин на прах,  преди и след тренировка. Така с помощта на бързо усвояващ се протеин на прах преди и след тренировката, вашите резултати значително ще се подобрят. Приемането на протеинов шейк преди тренировка, ще подготви мускулите Ви за това, което ще се случи, а след тренировката шейкът ще Ви даде допълнителни аминокиселини, които да улеснят осъществяването на възстановителния процес.

 

 

3. Протеин на прах поддържа здрави костите Ви


Много от Вас не приемат достатъчно калций. Въпреки че не е задължително да консумирате мляко и млечни продукти, за да бъдете здрави, приемът на нужната доза калций е задължителен, ако искате да поддържате здрави кости и високи нива на енергия. Калцият играе важна роля за мускулната контракция. Така че, ако нивата на калция са постоянно ниски, е почти сигурно,че няма да постигнете резултатите, които търсите.За щастие, много протеини на прах съдържат до 20% от дневните нужди от калций в едина лъжичка. Ако пиете протеинови шейкове преди и след тренировка, те ще отговарят на почти половината от дневните Ви  нужди от калций.

 

4. Протеинът на прах може да помогне на вегетарианците


Ако сте вегетарианец, осигуряването на достатъчно протеини  е предизвикателство. Ще бъде наистина трудно да се оформи пълен протеинов профил от зърнени храни, плодове, зеленчуци и ядки. Използвайте протеин на прах, за да си осигурите нужните протеини. Има различни вегетариански протеини на прах, като соев протеин на прах, яйчен белтък, вегетариански протеин на прах, и дори оризов протеин на прах.Тези продукти, могат да допълнят вашите нужди от протеини много лесно. Инвестирайте в протеин на прах, за да се чувствате комфортно и да постигнете желаните резултати!

 

 

 

5. Протеинът на прах може да Ви помогне в планирането на вашият хранителен режим


Планирането и подготовката на хранителният режим изисква много време. Все пак, има и такива хора, които нямат времето или способността да си планират храненето си, за седмица напред. По тази причина, някои от тях се обръщат към бързото хранене или нездравословния избор, вместо към нещо здравословно.Това е разбираемо, защото приготвянето на здравословни, готвени ястия,  отнема много време.

Дори и да отделите време да направите много от ястията през уикенда, все ще има случаи, когато ще се приберете късно и ще се нуждаете от бърза закуска.Какво е решението? Много просто -  протеин на прах под ръка. Отнема две минути, за да се разбие с пресен банан, една чаша обезмаслено мляко и една супена лъжица фъстъчено масло.Тази комбинация е добре балансирано хранене, което е източник на въглехидрати, протеини и здравословни мазнини.

 

 

 

Напишете вашия коментар