5 хранителни добавки за бърз ефект

Публикувано от Лидия Костова 02/03/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

5 хранителни добавки за фитнес, които ускоряват резултатите

 

Започвайки вашата тренировъчна програма, предназначена да помогне за натрупването на по-чиста мускулна маса, вие ще искате да се обърнете внимание на храната, която поглъщате ежедневно, както и добавките, които да използвате към вашата диета.

Много важно е да се обърне внимание на тези два аспекта, защото това, което правите в залата е едва половината от задачата.След като сте стресирали мускулната тъкан, трябва да я снабдите с ресурси, за да се възстанови правилно. Ако тези средства не се доставят, вие няма да може да изградите мускулите по-силни, отколкото са били преди, по този начин напредък не се прави.

С всичките пари, които са инвестирани в изследвания за храненето и добавките, сега имаме пълен набор от добавки, които са ни на разположение, всички предназначени за повишаване на успеха, които виждаме в нашите програми за тренировка.Ако не сте запознати с добавките, всички възможности, могат да бъдат леко попресилени. Ето някои от най-разпространените добавки за културизъм, от които би било добре да започнете.

Най – известните хранителни добавки
 

1.Протеин на прах:


протеина е най-важната хранителна добавкa

Ако има едно абсолютно изискване за изграждане на мускулна маса, то е набавянето на достатъчно протеин. Аминокиселините, които изграждат протеина, които ядем са градивните блокове, които оформят мускулните влакна, създаващи повече мускулна маса по тялото.

Когато протеин не се набавя в достатъчно високи количества, тялото всъщност ще смуче протеин от мускулните тъкани и ще го използва за други телесни функции, тъй като изграждането на мускулите се нарежда сравнително ниско в приоритетния списък за организма като цяло.Ето защо това е критично да отговорите на вашите нужди, защото ако не го направите, няма да има значение това, което правите в залата, по-скоро ще загубите мускули, вместо да натрупате.

За някои хора, за които набавяне на техните нужди от протеин е доста голямо предизвикателство, добавянето на протеин на прах в диетата ще помогне много. Той е удобен, бърз за приготвяне, а често и по-рентабилен от месния избор, така че те наистина правят много по-лесно получаването на нужните аминокиселини във вашия ден.Като допълнителна полза, приемането на протеин на прах преди или след тренировка ще го абсорбира в мускулните клетки по-бързо от твърдата храна , повишавайки резултатите, които виждате от тренировките.

2. Креатинът:

креатин монохидрат

Втората хранителна добавка, която може да ви помогне за да натрупате мускулите бързо е креатин. Като допълвате с креатин ще натрупате запасите от високо съдържание на енергия в организма, който е отговорен за създаването мускулни контракции, увеличаващи интензивността на тренировките ви.Ако полагате по-големи усилия във фитнеса, поради факта, че използвате креатин, това ще доведе до още по-добри резултати.

Типичният протокол е да се заредите с 20 грама креатин за първите пет дни, когато първоначално започвате да го приемате, а след това се преместите на 5 грама на ден за поддържане.

3. Глутаминът:

Бързото възстановяване от тренировката е от първостепенно значение за резултатите, и глутамин е една от добавките, която прави това възможно.

Глутаминът е една от 20-аминокиселини в организма и изследвания показват, че той може да играе роля в лечебния период след травми, операции или рани (увреждане на мускулите чрез силова тренировка се класифицирани в тази група). Глутамин също така участва и в общото здраве на имунната система.

4. Гейнъри за качване на тегло:

Четвъртата добавка за бодибилдинг, към която много хора ще се обърнат в опит да увеличат своите резултати е гейнър за наддаване на тегло. Той е подобен на протеиновия прах, тъй като те са бърз начин да се получи в повече протеин и да се допълни редовното хранене.

Разликата между редовния протеин на прах и този за качване на маса е в допълнителни калории, въглехидрати и мазнини добавени в сместа.

Тъй като тези, които целят изграждане на чиста мускулна маса, трябва да приемат повече калории, отколкото се нуждаят за да се запят, като наличието на допълнителни въглехидрати и мазнини, прави това много по-лесно.

Мъжете, които са вече в горния край на теглото (100кг +), може да срещнат истински затруднения всеки ден за да отговорят на техните изисквания за калории, така че използвайки гейнър за качване на тегло е по-лесно.Някои качващи тегло индивиди имат специално формулирани режими със специални мазнинни миксове, които им помагат да поддържат слабост, докато изграждат мускулите.Уверете се, че все още изгаряте калориите в ежедневието си, тъй като броят калории трябва да остане в равновесие.

5. Стимулатори за хормона на растежа:

И накрая, петото добавка, която може да искате да се разгледате, е един от стимулаторите на растежния хормон.

Растежният хормон е много мощен хормон, който се произвежда естествено в организма и има съществено влияние над мускулния растеж.Мъжете на възраст между 18-30 са склонни да имат най-високите нива на хормон на растежа, а след това ще видите, че бавно спада в напреднала възраст.Това не означава, че той напълно спада, когато достигнете по-старите години, но няма да присъства на високи концентрации, каквито сте видели по-рано в организма, което се обуславя по-бавния темп в растежа на мускулите в тази възрастова група.

Има и други естествени начини за повишаване на концентрациите на растежен хормон в организма, като например добра доза сън всяка нощ (концентрациите са много високи по време на сън), както и вдигане на големи тежести с помощта на подходящи периоди за почивка.Все пак ако искате малко по-голям тласък, за да натрупате повече мускулно увеличение трябва да потърсите добавки с растежен хормон, тъй като те могат да помогнат максимално на растежа.

Заключение

Това е само кратък списък на някои от добавките за бодибилдинг, които са на разположение. Има богат избор от хранителни добавки, които са включени във всяка от тези категории, както и други категории, които имат други цели, като например за увеличаване нивата на тестостерон, увеличаване количеството на кислород, който се усвоява от организма, за да се намали въздействието на естроген на тъканите, и така нататък.

След като сте научили основните добавки за бодибилдинг, след това можете да изпробвате няколко други, ако имате по-голям бюджет и се стремите да преминете в изграждането на мускулите към следващата стъпка.

Успех! Вярваме, че ще успеете да се справите и самостоятелно!

 

 

 

Напишете вашия коментар