4 съвета за увеличаване на тегло и за здравословен начин на живот

Публикувано от Лидия Костова 12/08/2013 0 Коментари Хранене,
1. Не пропускайте хранения

Непропускането на хранене може да не изглежда като гениална техника за увеличаване на теглото. Въпреки това не можете да разберете колко често пропускате пълни хранения, докато не погледнете по-отблизо в ежедневните Ви хранителни навици. Водете регистър за това, което ядете в един ден. След това внимателно оценете всяко хранене, за да определите дали Вашите ястия включват здравословно разнообразие от протеини, сложни въглехидрати, здравословни мазнини, зеленчуци и плодове. Например, ако откриете, че обикновено ядете нездравословна храна между закуска и вечеря, променете ежедневието Ви да включва  един здравословен обяд, пълен с калории. Също така, помислете за смяна на парадигмата за 3 хранения на ден, с която сте свикнали. Вместо това се фокусирайте върху шест по-малки, добре закръглящи хранения на ден. Това ще Ви предложи лесен начин за увеличаване на теглото.

храни за наддаване на тегло

2. Увеличете физическата активност

Упражненията са естествен стимулант на апетита. Много хора с наднормено тегло започват да се упражняват като начин да отслабнат. За съжаление, тъй като упражненията могат да увеличат апетита, то е обичайно за хората с наднормено тегло да го запазят, тъй като те са склонни да ядат повече след тренировка. Можете да използвате това като предимство, ако търсите най-добрия начин да увеличите бързо Вашето тегло. Ако живеете заседнал начин на живот, може да нямате много апетит. Дайте на апетита тласък чрез извършване на редовни физически упражнения. Дори ходенето на разходки ще увеличи апетита.
3. Научете стойността на храните за наддаване на тегло

Яжте по една шепа ядки и семена между храненията. Дръжте торба с мюсли, която да Ви е под ръка по всяко време. Носете си пакет мюсли или енергийни барове с Вас на работа. Чрез притежаване на здравословни закуски под ръка, където и да отидете, Вие ще можете да закусите и наддадете тегло.

4. Научете кои видове храни, допринасят за увеличаване на теглото и на цялостното Ви здраве

Ние всички знаем, че пържените картофи, бързото хранене, пържените храни и захарните напитки могат да доведат до увеличаване на теглото. Въпреки това, наистина ли искате да компрометирате здравето Ви и да увеличите риска от заболяване чрез ядене на нездравословни храни? Има и други, по-полезни начини за увеличаване на теглото. Все още можете да наддавате бързо на тегло, като ядете храни, които насърчават здравето Ви, докато Ви помагат да станете по-пълни.

Здравословните храни, които ще Ви помогнат да наклоните везните в полза на повишаване на теглото включват:
- Цели гевреци от пшеница, хляб и тестени изделия.

- Здравословни мазнини и масла.

- Ядки и семена.

- Говеждо (захранено с трева) или други видове чисто месо.

- Сушени плодове.

- 100% плодов сок.

Шейковете са вкусни и могат да бъдат смесени с плодове, ядки и семена. A печеният картоф, който е зареден с авокадо, зехтин и други здравословни съставки е друг голям избор. Изберете храни, които вече обичате, и ги засипете с богати на хранителни вещества и калории съставки. Бъдете креативни с Вашия план за хранене, като се научите как да наддавате на тегло, докато все още се наслаждавате на храната.

Напишете вашия коментар