4 неща, които трябва да правите ПРЕДИ всяка ТРЕНИРОВКА

Публикувано от Лидия Костова 21/10/2011 0 Коментари Фитнес,

В зависимост какво приемате преди тренировка, може да подобрите или да сринете постиженията и ефективността Ви в залата, какво и изграждането на твърда като скала мускулна маса.

Следвайте тези четири прости стъпки, Вие ще бъдете по пътя за анаболен мускулен растеж още от първата серия в залата.
Първото нещо, което обикновено идва на ум, когато мислите за хранене са термините "суроватъчен протеин", "креатин" и разбира се, прословутият "следтренировъчен анаболен прозорец." Няма съмнение, че храненето след тренировка е от решаващо значение за вашия успех.
Но това, което много хора често пренебрегват е жизнено важното значение на храненето преди тренировка за дългосрочните цели за изграждане на мускулна маса. Ако следвате правилният режим на хранене, много скоро ще изпитате драматично забележимо напредване в мускулна маса и сила.

Тук са четири лесни за следване съвети, които можете да използвате, за да изградите солиден план за пред-тренировъчното хранене

 

Фаза 1: 1-2 часа преди тренировка

 1. Бавни въглехидрати

 

бавни въглехидрати преди тренировка


Трябва Ви източник на гориво. Ето защо това е фундаментално важно да консумират бавни до умерено бързи въглехидрати. Такива въглехидрати са: кафяв ориз, пълнозърнести спагети, овес, пълнозърнест черен хляб.

Те не само ще осигурян енергия за мускулите , но  и по-бавното храносмилане на въглехидратите ще Ви поддържа през цялата тренировка.

Като общо правило, консумирайте между 20 до 40 грама въглехидрати 1-2 часа преди тренировка.

 

 

 

2. Плод

 

 

 плодове преди тренировка


Плодове, като портокалите, са отлично допълнение към храненето преди тренировка. Сега, когато имате бавен източник на въглехидрати (както е посочено по-горе), добре е да има малък, но  и достатъчен източник на бързо усвояващи се въглехидрати, преди вашата тренировка.

Портокалите предоставя този вид на бърз източник на енергия. От друга страна освен солиден източник на прости въглехидрати, портокалите са пълни с витамин C и електролити. Бананите и ябълките също са отлични варианти, ако портокалите не ви допадат.

 

3. Протеин


Разбира се, нито едно хранене не е пълноценно без протеин. Като градивен елемент на нов мускулен растеж, протеинът е съставен от съществени и несъществени аминокиселини и е от жизненоважно значение за поддържане на положителен азотен баланс, което е необходимо за да се стимулира максимално синтеза на протеини. Получаване на правилното съотношение на аминокиселини е от жизненоважно значение за постигане на анаболно състояние и най-добрият начин за постигане на това е чрез консумирането на цялостни източници на протеини като яйчни белтъци, пилешко, пуешко и дори обезмаслено мляко. Друг вариант за хора в движение е да се консумира пейк от суроватъчен протеин, който предоставя балансиран източник на качествени аминокиселини, необходими за постигане на положителен азотен баланс. Като общо правило, консумирайте между 20 до 40 грама протеин в подготовка за вашата тренировъчна сесия.
Фаза 2: 30-45 минути преди тренировка

 

 


 

4. Пред-тренировъчни продукти

 

 

добавки за преди тренировка


 След като сте се погрижили за храненето преди тренировка идва време за последната подготовка под формата на хранителни добавки.

Има множество добавки, от които да избирате. Така че, когато избирате, не забравяйте да изберете бързо действаща добавка, която бързо ще се абсорбира в кръвния поток, така че да можете да  почувствате бързо енергизиращи резултати.

Продукти, съдържащи комбинация от кофеин и аргинин са изключително популярен избор, и с право. Кофеинът стимулира повишено внимание, интензивност и енергия във фитнеса. Аргинин-базирани добавки са друг популярен избор, защото те са предназначени да активирате свръх вазодилизация, която води до мощно мускулно напомпване.

Постигането на добро напомпване е от жизненоважно значение за  мускулният растеж, защото помага да се доставят  ключови мускулоизграждащи хранителни вещества, кислород и аминокиселини в работещите мускули,  като по този начин ефективно се създава оптимална анаболна среда, благоприятна за нов растеж.

Ако следвате тези прости стъпки, както и сте сигурни, че останалата част от диетата през деня ви е в ред, Вие ще забележите драстични постижения в мускулният размер и сила.

 

Напишете вашия коментар