3 причини поради които НЕ качвате мускулна маса

Публикувано от Лидия Костова 04/01/2012 0 Коментари Фитнес,

Най-важното за всеки един фитнес маниак е мускулната маса. Но наличието на такава изисква много отдаденост и упорита работа. Но какво става, ако не сте постигнали никакъв напредък в продължение на 6 месеца или повече.

Ако случаят е такъв, тогава вие трябва да направите някои промени.

как да кача мускулна маса

Може да има много причини за вашия провал. Не забравяйте, че почивката и възстановяването са важни фактори, които трябва да се вземат предвид при процеса на постигане на мускулна маса. По-често нетърпеливите начинаещи пренебрегват възстановяването и по този начин не успяват да растат. Не забравяйте, че мускулите ви растат най-много извън фитнеса. Така че, непълноценното възстановяване е сериозна причина в отговор на въпросите свързани с растежа на мускулните тъкани.Опитайте да имате сън от около 7-9 часа всяка нощ.

Освен почивка и възстановяване има 3 много общи фактори, които често са пренебрегвани.

1) Не ядете достатъчно


В днешно време са много популярни диети, които толерират гладуване. Но, независимо дали те работят за загуба на мазнини или не, факт е, че се губят не само мазнини! Вашата цел е да получите размер и за това трябва да приемате солидни количества протеин.Най- добре е да планирате програма, която има за цел максимална загуба на мазнини, докато изграждате максимална мускулна маса в същото време.

Общо 300 грама протеин на ден е достатъчно за доставянето на хранителни вещества на тялото и то да расте. Някъде между 3-5 хранения на ден е чудесен начин за вписване към дневния тренировъчен график.В тези 3-5 хранения, се опитайте да си набавите около 2500 калории или повече в зависимост от вашите нужди. Ако напредвате значително, може да добавите някои допълнителни калории.

Важно е поддържането на един добър баланс на хранителни вещества. Не пренебрегвайте бавните въглехидрати и полезните мазнини.

 

2) Опитайте да следвате по-сложни тренировъчни програми


Един спортист, който изпълнява 2 серии с 5 повторения с максимална тежест, след това се чувства слаб за следващите серии от същото упражнение. За да направи и тях , той започва да се обмисля по-лека тежест..

Изграждане на мускулите

Ако сте начинаещ спортист, следвайте постепенно увеличаване на тежестите.Първоначално цялото тяло е слабо и е нужно време, то да се трансформира в релефно тяло.Придържайте се към упражнения, които помогат на мускулите ви да получат по-ефективни движение и да бъдат в състояние да вдигнат повече.
Просто бъдете търпеливи и тренирайте усилено за по- дълъг период от време.

 

 

3) Твърде много различни програми и твърде малко прогресия


Търсейки в интернет, вероятно ще откриете милиони програми за придобиване на маса, които можете да следвате. Някои от тях са добри, а някои от тях са просто неправилни. За съжаление наличието на толкова много програми изкушават съответно и тяхното следване.

Важно е да откриете подходящата програма за вас, която да отговаря и на вашите цели и желания.
Помислете за правене на раменни преси един ден с гири, а на следващата тренировка с кабели.Разбира се двете упражнения ще са с малко по-различно количество усилия. Това важи за всички мускулни групи, старайте се всяка следваща тренировка да правите различни упражнения и различен брой повторения.

Това бяха 3 важни фактора,които разгледахме, които могат да ви бъдат от полза, в процеса на разтеж на мускулните влакна, както и в преследване на голямата мускулна маса.

 

Напишете вашия коментар