3 причини поради които бицепсите не растат

Публикувано от Лидия Костова 23/08/2013 0 Коментари Фитнес,
Един от най-желаните мускули, които момчетата искат да увеличат по размер е бицепса. Това е разбираемо, тъй като бицепсите са признак на сила. Да не говорим, че момичетата ги обичат.

големи бицепси не растат


Проблемът е, че въпреки волята и екстремните усилия положени за получаване на големи ръце, повечето мъже не се получат резултатите, които търсят. В действителност, те се съсредоточват върху свиванията на бицепса 24/7, за да го накарат да расте. И все пак, всичко различно от първоначалното изпомпване на кръвта, което преминава през мускулите по време на тренировка, не води абсолютно никакво увеличаване и в рамките на 2 часа след приключване на тренировка, всяко увеличение, което те си мислят, че са видели е напълно изчезнало.

Това звучи ли ви познато? Сблъсквали ли сте се с този проблем?

Обзалагам се, че мога да Ви кажа защо не виждате резултати, когато се опитвате да получите ръце с размерите на питон. Има няколко причини, поради които бицепсите Ви няма да растат.  Ето три от тях.

1 - Техника – Какво е отброяването на времето, когато вдигате? Ако не можете да отговорите на този въпрос, тогава сте намерили един основен проблем за тренировката Ви, който пречи на ръцете Ви да получат желания размер. Хипертрофията (състоянието на мускулен растеж), се извършва в отброяването на 40-тата секунда на Вашето упражнение. Ако правите 8 повторения и не достигате минимално отброяване от 5 секунди за всяко упражнение, по-голямата част от работата ще бъде за нищо.

Също така, не използвайте инерция за вдигане на тежестта. Извършете работата от мускулите, за които е предназначено упражнението и правете бавни  и контролирани движения. (Прилагане на 1 0 4 1 такт ще Ви помогне с това и ще срещне времевата рамка, необходима за хипертрофията за 8 повторения.)

БОНУС Съвет: Използвайте отрицателната част на упражнението, за да тренирате наистина мускулите.

2 - Хранене - Чували ли сте фразата "нахранете мускулите?" Ако имате някакъв опит с изследването на техниките за изграждане на мускулите, тогава този израз не е нов за Вас. Но това, което може да бъде новост е действителния смисъл зад него. Когато храните мускулите, за да създадете мускулен растеж, Вие просто им давате това, от което те се нуждаят, когато имат тази нужда от него.

Е, как да "храните мускулите?" Е, добре, едно изключително съкратено описание би било да дадете на тялото и мускулите Ви енергията, която е необходима за тренировка, която идва от въглехидратите. След това заредете тялото и мускулите с храна, за да растат след тренировка, което трябва да дойде най-вече от качеството на чистите протеини и здравословните мазнини. Храненето преди тренировка трябва да се случи в рамките на един час или час и половина преди тренировка. Вашата консумация на храна след тренировка трябва да бъде възможно най-скоро в рамките на 45 минути до един час, но колкото по-рано толкова по-добре.

Имайте предвид, че ще трябва да приемете допълнителни калории, за да допринесете за растежа на мускулите. Въпреки това, те трябва да са висококачествени и богати на хранителни вещества. (Не ядете всичко, което виждате!) Имайте предвид, че протеините и зеленчуците трябва да се консумират с всяко хранене.

3 - Почивка- Ако сте докарали бицепсите Ви до състояние на повреда или силна умора по време на тренировка, което трябва да сте направили, ако искате големи ръце, тогава си почивате, а възстановяването е следващата фаза на строителния процес. Ще трябва да им дадете 24 до 48 часа минимум за ремонт и възстановяване, за да се справят със следващото натоварване, което ще поставите върху тях.

 

Напишете вашия коментар