3 хранителни съвета за засилване на метаболитния Ви ръст

Публикувано от Лидия Костова 22/08/2013 0 Коментари Хранене,

Метаболизма Ви - скоростта, с която горите калории - има голям ефект в зависимост от това дали постигате много или просто постигате достатъчно, без да добавяте много телесни мазнини. Ако метаболизма Ви има тенденция да бъде по бавен, Вие вероятно ще се борите да изградите маса, без да натрупвате телесни мазнини. От друга страна, хората със супербърз метаболизъм може да открият, че  добавянето на мускулна маса е изключително трудно. Тези три съвета за хранене могат да осигурят лек тласък на Вашия двигател за изгаряне на калории. Ако се опитвате се да наддадете, но все още оставате слаби, то тези препоръки са сигурен залог за по-мускулесто тяло.
 

# 1. Опитайте "Три / Едно" въглехидратна ротация.


Можете да хвърлите крива топка в хранителния Ви подход, чрез намаляване на общия Ви дневен прием на въглехидрати в продължение на три дни. Намалете на 100-150 грама въглехидратите на ден, като наблягате на ниско гликемични въглехидрати като овес, ръжени зърнени закуски, ръжен хляб, червени картофи, сладки картофи и кисело мляко. Снижаването на приема на въглехидрати води до малка метаболитна промяна, увещаваща тялото Ви да разчита на телесните мазнини като гориво.

Ниско гликемичните въглехидрати също допринасят за по-малък инсулинов скок, отколкото другите въглехидрати могат да генерират. Въпреки, че инсулинът е анаболен, той може да увеличи съхранението на мазнини. Три дни консумиране на по-малко въглехидрати, може да помогне за предотвратяване на складирането на мазнини, без да се насилва тялото към хранителни лишения. На четвъртия ден, се заредете с въглехидрати! Яжте 200-250 грама повече въглехидрати, отколкото сте яли редовно преди тридневното съкращение - с други думи, ако консумирате 300 грама дневно,  вземете около 500-550 грама на четвъртия ден.

Високото съдържание на въглехидрати в деня след трите дни на ниско съдържание на въглехидрати спомага за запълване на мускулите и черния дроб с гликоген (съхранени въглехидрати). Културистите са се научили, че това води до по-голям растеж. Такова зареждане с гликоген може да подкрепи също фактора на растежа (IGF) и хормоните на щитовидната жлеза, които допринасят за по-динамична физика.

Също така, ротацията на лекото намаляване на въглехидратите и еднодневния тласък в приема им може да подобри способността на Вашето тяло да произвежда гликоген, така че да имате по-малко налични въглехидрати, които да съхраните като телесна мазнина. Огледайте тялото си след като опитате тази форма на въглехидратна ротация; използвайте я периодично, ако тя работи за Вас.

 

# 2. Включете и протеинова цикличност.


Въпреки че някои културисти са склонни да се заиграват с техния прием на въглехидрати, за да поддържат строен външен вид, докато се опитват да добавят маса, то повечето запазват дневната доза протеин, съответстваща на един до един и половина грама на килограм телесно тегло. Но за тези, които се опитват да подпомогнат техния метаболизъм или да компенсират натрупването на телесни мазнини, намаляването на приема на протеини няколко пъти на седмица може да помогне.

Ето как става това: Когато леко намалявате приема на белтъчини за един ден или два, тялото се мъчи да поддържа на анаболното си състояние. Това се постига чрез "борба" за постигане на ефикасност при провеждането на азот, компонентът на протеина, който влияе на растежа на мускулите. Когато се върнете към нормалния Ви прием на протеин, тялото е по-склонно да задържа и улавя азота, което води до увеличаване на потенциала за растеж, което влияе на обмяната на веществата.

Опитайте се да ядете 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло за един или два дни в седмицата, след това се върнете към редовния прием на протеин. Убедете се, че ще задържите приема на здравословни мазнини и добавете още ниско гликемични въглехидрати като кафяв ориз и овесена каша, в по-ниско протеиновите дни. Що се отнася до това колко често да прибягвате към този подход, отново, нека тялото Ви да ви бъде водач.

 

 

# 3. Вземете глутамин и ВСАА.


Когато става дума за повишаване на Вашия метаболизъм, основен проблем е подкрепата на метаболитното възстановяване и възстановяването на тъканите. Когато му осигурите правилното хранене за тези цели, тялото Ви не само добавя мускули, в резултат на което увеличава скоростта на метаболизма, но също така използва съхраняваните телесни мазнини за източник на енергия, за да помогне за изграждането на тези нови мускули.

От друга страна, лошата диета може да доведе до загуба на мускули, което представлява спад в обмяната на веществата и повишаване на телесната мазнина. Комбинацията от глутамин и аминокиселини с разклонена верига (BCAAs), взети след тренировка може да стимулира синтеза на протеини и да предотврати повредата на мускулния протеин. Отново, методологията е доста проста: Увеличаването на мускулната маса, от своя страна, поддържа висок ръст на метаболизма или го засилва. Приемът на 10 г глутамин и 4-6 грама  BCAAs може да Ви помогне да сте изчистени от мазнини като същевременно подобрявате изграждането на мускулите.

 

Напишете вашия коментар