10 най-често срещани грешки при хранителната диета!

Публикувано от Лидия Костова 14/08/2011 0 Коментари Хранене,

Открийте десетте най-често срещани грешки при храненето!


10 грешки при храненето

1. Истинските мъже се придържат към диетата си 365 дни в годината

Повечето хора мислят, че за изграждане на мускули или губенето на  мазнини трябва да се придържате към диетата си 364 дни в годината. Това е всъщност това, което  почти всеки прави през първата си година на бодибилдинг, но резултатът винаги е един- бясно ядене на  шоколадови барове за две минути и жадуване за следващото ядене.

Всеки си ‘чиитва’, праветe го сутрин, за да можете да  изгорите калориите през останалата част на деня.

2.Качването на 5 кг седмично е по-добре от 1кг

Приема на повече  въглехидрати ще ви направи дебели. Повечето хора осъзнават това, но  приемат огромни количества въглехидрати, като  извинение им e -набавянето на повече енергия за трениране.

Ако качите повече от 1,5-2 кг на седмица, останалото най-вероятно ще бъде мазнини или вода, така че няма да си направите услуга чрез качването на толкова много тегло.

 3. Яденето на всичко, което не се движи

Някои хора имат погрешното впечатление, че за  имате мускулите,  трябва да ядете колкото е възможно повече. Въпреки ,че културисти трябва да ядат много, особено тези с бърз метаболизъм, храненето с много калории, ще доведе само до натрупване на телесна мазнина.

4. Не ядате достатъчно 

Трябва да се стремите да приемате  около 250 калории над нивото ви  на поддържане , за да имат растеж и развитие, докато минимизираните съхранението на мазнини. Ако не  ядете достатъчно, това ще  изпрати тялото ви в  катаболно състояние, т.е  тялото  ще започне  да използва мускулите за енергия. Ако  това се случва ежедневно , ще останете само с мечтите си за добро тяло.

5. Спазвате диети от списания 

Например, когато дават  диетата на културист с тегло  100 килограма, те често не споменават , дали той  има бърз метаболизъм или не и дали е  предназначена  за хора ,които приемат  стероиди, тъй които те  се нуждаят от повече калории.  Диетите от списанията  трябва да се използват само като насока!

6. Приемането на мазнините като враг

рибено масло

Трябва да разберете ,че има и  добри мазнини, като мононенаситени и полиненаситени ,които се съдържат в  лененото масло и ядките. Въпреки че е важно да приемате мазнини , опитайте се да ограничите наситени мазнини, особено по време на диета.

7.Тренирането само по себе си, ще ви помогне да постигнете целите си

Жалко е да видим ,как някои хора в залата, изпълняват перфектно упражненията си, не прекарат десетина минути в разговори между сериите и  имат  добра тренировъчна програма- но веднага след тренировка отиват  в някои баничарница.  Вашата диета е отговорна за около 80% от цялостния  ви напредък, така че има смисъл да се концентрира повече върху усъвършенстване на вашата диета, отколкото в/у тренировъчната ви рутина.

8. Яденето на прекалено малко, когато сте на диета.

Самоубийствената диета няма да помогне на никого. Когато започвате диета снижете само с 250-300 калории в една фаза. Падането  от 4000 до 3000 калории изведнъж ще накара тялото ви да гори от мускулите ви за енергия.

9.Използването на диета, само защото тя  е имала ефект при други

Например  спазването на диетата на британския шампион. Въпреки, че той ясно знае за какво става на въпрос ,копиране на диета на някой друг е голяма грешка. Използвайте диетите  за база, но също така  вземете под внимание вашите цели и нивото на калории, от които се  нуждаете, отколкото да се фокусирате върху лицата, които следват тази диета.

10. Добавките могат да заменят добрата диетаТова е друга често срещана грешка. Често хората  с голeми стакове, забравят за цялата хранителна диета и разчитат единствено на хранителни добавки. Тези момчета, въпреки че може би са с най-добрите добавки  ,никога няма да  достигнат своя потенциал, заради лошата диета.
 

Добавките не служат за заместител за хранене, а за подобряване на организма!

Напишете вашия коментар